Zum Inhalt springenGehe zur Fußzeile

A la carte

Een smakelijke maaltijd is een pre in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Salades

Salades

Verse salades voor u bereidt
  • SALADE ELSBETH *

    14,50

    Kropsla met scharrelei, tomaat, komkommer, radijs, tuinkers, rode ui, bloemen, kruiden & honing

    * Vegetarier
    Kleine portie 10,50
  • CAESARSALADE

    15,50

    Romeinse sla, scharrelei, Parmezaanse kaas, ansjovis, croutons en naar keuze gegrilde kipfilet of gebakken gamba’s (+ € 2,50)

    Kleine portie 11,50
  • HUZARENSALADE

    14,50

    Bereid met aardappel, augurk, scharrelei & varkensvlees, geserveerd met getoast brood

    Kleine portie 10,50
  • OOSTERSE SALADE *

    15,50

    Van glasnoedels, wakamé, ingemaakte groenten, rode bonen, Yuzu crème, sesam & Nori cracker

    (Toevoeging tonijn tataki + € 3,-)

    * Vegetarier
    Kleine portie 11,50
Soepen

Soepen

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
  • OMA’S TOMATENSOEP

    6,00

    Met daarin balletjes & bieslook

  • BOSPADDENSTOELENSOEP *

    6,00

    Met knoflook & peterselie

    * Vegetarier
  • BRUINE BONENSOEP

    6,50

    Met varkenskrabbetjes, knolselderij & peterselie

  • Vis soep van strandkrabben

    8,00

    Met Hollandse garnalen, schelpdieren, basilicum & een vleugje sinaasappel

Keuken open van 11.00 tot 23.00 uur.

Heeft u vragen met betrekking tot allergenen? Laat het ons weten, wij helpen u graag verder.

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten
  • BROODPLANK *

    5,75

    Breekbrood met boerenboter, aïoli & tomaten tapenade

    * Vegetarier
  • DUTCH CAPRESE *

    9,50

    Twentse buffelmozzarella met Hollandse pomodori tomaten, gemarineerd met basilicum, maagdelijke olijfolie & spelt croutons

    * Vegetarier
  • GEITENKAAS *

    10,50

    Met een salade van dadels, sinaasappel, witlof, appelstroop & hazelnoten

    * Vegetarier
  • HOLLANDS GARNALEN TRIO

    13,50

    Drie bereidingen van Hollandse garnalen: een cocktail, soepje & bitterbal

  • SINT JACOBSSCHELPEN

    14,50
    Gegrild, op jonge spinazie, aardappelen, selderij, kropsla, piccalilly & zwarte knoflook
  • BONBON VAN GEROOKTE NOORSE ZALM

    13,00

    Met sla, grove mosterd, zoetzure mini komkommer, kerriecrème & zuurdesemcrouton

  • RILLETTE VAN TAMME EENDENBOUT

    11,50

    Op roggebrood, mango, sinaasappel, gember, chilipeper & cassavechips

  • TATAKI VAN RUND

    13,00

    Met een salade van glasnoedels, wakamé, wortel, lente ui, taugé, munt, Japanse citroen & macadamia noten

  • KLASSIEKE CARPACCIO

    10,50

    Dungesneden rundvlees, gemengde sla, pijnboompitten, truffeldressing, croutons & Parmezaanse kaas.

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

Een warm welkom aan het begin van uw culinaire avond
  • Champignons *

    10,50

    Gebakken champignons, geserveerd met getoast brood, brokkelkaas, krokante peterselie & truffelolie

    * Vegetarier
  • GEFRITUURDE REUZE GAMBA’S

    13,50

    Op een salade van Thaise groenten geserveerd met pinda, citroengras en een mayonaise van Japanse citroen & gember

  • LAUWWARME PEKING EEND

    12,50

    Op pannenkoekjes, Oosterse groenten, gemarineerde kool & Hoisin saus

Aanbevolen door de keuken

Aanbevolen door de keuken

  • GEMARINEERD BUIKSPEK

    21,50

    Geroosterd, met Japanse aubergine, zoetzure rettich, edamame bonen, lotuswortel & gekonfijte aardappel

  • ZEEUWS SCHARRELVARKEN OESTERS

    22,50

    Gebakken, met aubergine, courgette & Stroganoffsaus

  • BOERDERIJ EEND

    22,50

    Gebakken, en geserveerd met witlof, krenten, aardappelchips & een jus van rode wijn

  • GESTOOFDE LAMSNEK

    20,50

    Gemarineerd, met courgette, artisjok, tomaat, sjalot & bejaarde rode wijnazijn

  • BAVETTE STEAK

    24,50

    Gegrild, met champignons, Amsterdamse ui, knolselderij & pepersaus

  • TOMAHAWK 1000 G (KALFSRIBSTUK MET BOT)

    67,50

    Om te delen, geserveerd met witlof, uiencrème, aardappelgratin & drie soorten sauzen.

  • BOEUF BOURGUIGNON

    19,50

    Runderstoof met champignons, bonen, zilverui, spek & aardappelpuree

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten
  • LASAGNE VAN CHAMPIGNONS *

    17,50

    Lasagne van champignons, kaas, spinazie, pompoen, pastinaak, popcorn en een saus van kerrie

    * Vegetarier
  • RAVIOLI GEVULD MET CHAMPIGNONS EN TRUFFEL *

    19,50

    Met zoetzure bloemkool, gegrilde mais en een saus van mosterd

    * Vegetarier
  • KIKKERERWTEN CURRY *

    17,50

    Met daarin aubergine, ui, koriander, kokosmelk, citroengras, cashewnoten & rijst

    * Vegetarier
  • RISOTTO *

    17,50

    Gemaakt van parelgort, tomaat, spinazie, artisjok, venkel & boerenbrie

    * Vegetarier
  • CHILI SIN CARNE *

    17,50

    Kidneybonen, rode ui, knoflook, puntpaprika’s, tomatensaus, chili specerijen & tortilla chips

    * Vegetarier
Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Kipsaté

    18,00

    Geserveerd met gemarineerde kool, kokos, kroepoek & een licht pikante pindasaus

  • GEROOSTERD KIPPETJE

    20,50

    Op Beppe’s wijze geroosterd scharrelkippetje, dikke frieten, appelcompote & kerrie saus

  • KALFSLEVER

    18,50

    Gebakken met spek, ui, gegrilde appel & vleesjus

  • SCHNITZEL

    17,50

    Met een garnituur van paprika, champignons, ui & Stroganoffsaus

  • TOURNEDOS (200 g)

    24,50

    Geserveerd met champignons, knolselderij & Béarnaisesaus.

  • SHORT RIBS APELDOORN

    19,50

    De specialiteit van de chef: geserveerd met bloemkool, appelcompote & BBQ saus.

Wenst u een andere saus? Wij bieden keuze uit champignonsaus, peperroomsaus of Stroganoffsaus.

Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • ATLANTISCHE TONGFILETS

    23,50

    Gegrild met broccoli, winterwortel, aardpeer, zoete aardappel & een saus van gebruinde boter

  • SLIPTONG

    21,50

    Drie stuks gebakken deze geserveerd met zeekraal, tomaat & een witte wijn saus

  • KABELJAUW OP OOSTERSE WIJZE

    23,50

    Gebakken en geserveerd in een pittige groentebouillon met champignons, wortel, kool, rode peper, citroengras, gember & soja

  • ZEETONG

    36,50

    Gebakken, met zeekraal, spinazie, bospeen, zeekool, zwarte wortel & witte wijnsaus

  • Noorse zalm

    20,50

    Gegrild, en geserveerd met spinazie, aardpeer, artisjok & Hollandaisesaus

Streekgerecht van de week

Streekgerecht van de week

Regional dish of the week

  • wisselend gerecht

    Twee wekelijks wisselend gerecht bereidt met ingrediënten van Nederlandse bodem, waarbij respect voor dier, milieu en duurzaamheid voorop staan. Deze trend wordt ook wel Lowfood genoemd. Vraag uw gastheer of -vrouw om een toelichting van dit streekgerecht.

Gerechten voor de kleine eter

Gerechten voor de kleine eter

  • NOORSE ZALM

    18,50

    Gegrild, spinazie, venkel, zilver ui & Hollandaisesaus

  • SLIPTONG

    17,50

    Twee stuks gebakken deze geserveerd met zeekraal, tomaat en een witte wijn saus

  • TOURNEDOS 150 GR

    20,50

    Geserveerd met champignons, knolselderij, ui & Béarnaisesaus

  • KIPSATÉ

    16,50

    Geserveerd met gemarineerde kool, kokos, cassave kroepoek & een licht pikante pindasaus

  • KIKKERERWTEN CURRY *

    16,50

    Met daarin aubergine, ui, koriander, kokosmelk, citroengras, cashewnoten & rijst

    * Vegetarier

Bij al onze hoofdgerechten wordt friet, mayonaise & warme groenten geserveerd.

Op verzoek kunt u ook nog gebakken aardappelen, salade of huisgemaakte appelcompote bestellen.

Nagerechten

Nagerechten

Onze desserts zijn een geweldige afsluiter van een mooie culinaire avond
  • DAME BLANCHE

    7,50

    Vanille roomijs in chocolade & warme chocoladesaus

  • SORBET APELDOORN

    7,50

    Seizoenfruit, bananensorbetijs, bloedsinaasappelsorbetijs, vruchtencoulis & koekkruimels

  • CHEESECAKE

    8,50

    Van vanille, appel, peer en VOC specerijen geserveerd met karamelsaus & chocolade ijs

  • SPEKKOEK

    8,50

    Met een crème van pure chocolade, gedroogd eiwit, sorbet van mandarijnen en pistachenootjes

  • NOTEN, NOTEN & NOTEN

    8,50

    Notencake met daarop een amandel macaron gevuld met hazelnoten crème, sponscake van pistachenootjes, gesuikerde pecan noten, kastanje karamel & sorbetijs van boerenkarnemelk

  • APPEL-RABARBER KRUIMEL

    7,50

    Jonagold appel, rabarber, amandelspijs, aardbeien sorbetijs, vanilleschuim en koekkruimels

  • CRÈME BRÛLÉE VAN ROZENWATER

    8,50

    Geserveerd met Griekse yoghurt, bosbessen, pistache & honing

  • BOLLETJE IJS NAAR KEUZE

    4,50

    Maak een keuze uit ons assortiment huisgemaakt ijs, vraag de bediening naar de smaken

    2 bolletjes: €4,50

    3 bolletjes: €5,50

    + slagroom/whipped cream € 0,50

  • VOOR BIJ DE KOFFIE OF THEE

    6,50

    Vijf stuks huisgemaakte zoete lekkernijen.

  • KAAS VAN DE VALK VERSMARKT

    9,50

    Vijf verschillende kaassoorten, daarbij druiven, appelstroop, walnoten & crackers.