Zum Inhalt springenGehe zur Fußzeile

A la carte

Een smakelijke maaltijd is een pre in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Mosselen

Mosselen

  • ZEEUWSE MOSSELPAN

    19,50

    Mosselen gekookt met groenten, witte wijn, cayennepeper, geserveerd met brood, friet en diverse sausjes

  • OOSTERSE MOSSELPAN

    19,50

    Mosselen gekookt met kokosmelk, koriander, paksoi en rode peper. Deze geserveerd met brood, friet en diverse sausjes

Soepen

Soepen

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
  • TOMATENSOEP

    5,50

    Met daarin balletjes & bieslook

  • Mosterdsoep

    6,50

    Gemaakt van grove mosterd met een garnituur van gerookte zalm

  • THAISE KIPPENSOEP

    6,50

    Rijk gevulde soep met groenten, citroengras & een vleugje gember

  • Vis soep van strandkrabben

    7,50

    Met daarin Hollandse garnalen, schelpdieren, basilicum & sinaasappel

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten
  • BROODPLANK *

    5,25

    Breekbrood met boerenboter, aïoli & tomatentapenade.

    * Vegetarier
  • VEGETARISCHE STEAK TARTAAR *

    9,50

    Gemaakt van seitan met daarin sjalot, olijfolie, worcestersaus, tabasco & eidooier.

    * Vegetarier
  • GEITENKAAS *

    9,50

    Met bramen, sinaasappel, appelstroop & hazelnoten

    * Vegetarier
  • HOLLANDS GARNALEN TRIO

    13,50

    Cocktail van Hollandse garnalen, een soepje van Hollandse garnalen & een garnalen bitterbal

  • GEROOKTE PALING

    13,50
    Op bloemkool, piccalilly, citroen, spek & toast
  • tARTAAR VAN NOORSE ZALM

    12,50

    Met een schuim van komkommer, limoengembercrème, rettich & gele kroepoek.

  • GEDROOGD GEPEKELDE ZOLDERHAM UIT DALFSEN

    12,50

    Gedroogd gepekelde zolderham uit Dalfsen met watermeloen, roggebrood, zwarte sesam, wasabi & cassavechips.

  • pEKING EEND

    12,50

    Geserveerd in een wrap met gemarineerde Oosterse groenten, gember & Hoisin saus.

  • KLASSIEKE CARPACCIO

    10,50

    Dungesneden rundvlees, gemengde sla, pijnboompitten, truffeldressing, croutons & Parmezaanse kaas.

  • PROEVERIJ APELDOORN

    13,50

    Laat u verrassen met een selectie van onze koude voorgerechten

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

Een warm welkom aan het begin van uw culinaire avond
  • Champignons *

    9,50

    Gebakken champignons, geserveerd met getoast briochebrood, brokkelkaas & krokante peterselie

    * Vegetarier
  • Gefrituurde gamba's

    12,50

    Op een salade van groenten en een mayonaise van Japanse citroen & gember

  • JONGE CANADESE KREEFT

    24,50

    Keuze uit een halve of hele kreeft. Gegaard in basilicumboter met lamsoor & tomaat

    kleine portie 14,50
  • MINI ZWEZERIK TRUFFEL KROKETJES

    13,50
    Met een salade van venkel, spekkruim en een mayonaise van curry & citroengras
Aanbevolen door de keuken

Aanbevolen door de keuken

  • BOERDERIJ EEND

    19,50

    Gebakken, geserveerd met witlof, krenten, aardappelchips & een jus van rode wijn

  • PROCUREUR

    17,50

    Karbonade zonder bot met bruine bonen, spek, zilver ui, piccalilly & vleesjus

  • SUKADE STEAK 220 GR

    23,50

    Gegrild, met champignons, Amsterdamse ui, spek, & pepersaus

  • KALFS RIBEYE

    23,50

    Gebakken en geserveerd met dikke frieten & Béarnaise saus

Salade

Salade

Diverse verse salades
  • HUZARENSALADE

    13,50

    Bereidt met aardappel, augurk, scharrelei en varkensvlees & geserveerd met getoost brood

    Kleine portie 9,50
  • COUSCOUS SALADE *

    14,50

    Met daarin kikkererwten, kappertjes, tomaat & rozijnen

    * Vegetarier
    Kleine portie 10,50
  • Salade nicoise

    15,50

    Bereidt met Tataki tonijn, haricots verts, rode ui, aardappel, zwarte olijven & kropsla

    Kleine portie 11,50
  • Ceasarsalade

    13,50

    Romeinse sla, scharrelei, Parmezaanse kaas, ansjovis, croutons en naar keuze gegrilde kipfilet of gebakken gamba’s (+ € 2,5)

    Kleine portie 10,50
  • ASPERGESALADe *

    11,50

    Groene asperges, kropsla, ei, piccalillymayonaise & aardappelchips

    * Vegetarier
    Kleine portie 9,50
Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Kipsaté

    17,50

    Gegrild, gemarineerde kool, seroendeng , kroepoek & een licht pikante pindasaus

  • KALFSLEVER

    17,50

    Gebakken met spek, ui, appel & vleesjus

  • Schnitzel

    16,50

    Met een garnituur van paprika, champignons, ui & Stroganoff saus

  • SHORT RIBS

    18,50

    De specialiteit van de chef: geserveerd met bloemkool, appelcompote & BBQ saus.

  • LAMSFILET

    23,50

    Gebakken, zomergroenten, asperges & honing tijm jus

  • TOURNEDOS

    23,50

    Geserveerd met champignons, knolselderij & Béarnaisesaus.

Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • sCHOL

    18,50

    Gebakken, peulgroenten & kerriesaus

  • SLIPTONG

    20,50

    Drie stuks gebakken deze geserveerd met zeekraal, tomaat & een witte wijn saus

  • Noorse zalm

    19,50

    Gegrild, met spinazie, venkel & Hollandaisesaus

  • SNOEKBAARS

    20,50

    Gebakken, doperwten, olijven & een tomatensaus

  • GRIET

    23,50

    Gegrild met een garnituur van garnalen, zeegroenten, bloemkool & een schaaldierensaus

Zomergerechten voor de kleine eter

Zomergerechten voor de kleine eter

  • NOORSE ZALM

    17,50

    Gegrild, spinazie, venkel, zilver ui & Hollandaisesaus

  • KIPSATÉ

    14,50

    Gegrild, gemarineerde kool, seroendeng, kroepoek & licht pikante pindasaus

  • TOURNEDOS 150 GR

    19,50

    Daarbij champignons, knolselderij, Amsterdamse ui en een Béarnaisesaus

  • SLIPTONG

    17,50

    Twee stuks gebakken deze geserveerd met zeekraal, tomaat en een witte wijn saus

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten
  • LASAGNE VAN CHAMPIGNONS *

    15,50

    Met roerbak spinazie, bejaarde kaas & een saus van kerrie

    * Vegetarier
  • RISOTTO VAN PARELGORT *

    15,50

    Met tomaat, cantharellen, olijven & oude boerenkaas

    * Vegetarier
  • ITALIAANSE FRITTATA *

    16,50

    Met daarin aardappel, ei, rode ui, doperwten, paprika, aubergine & een saus van paprika

    * Vegetarier
  • KIKKERERWTEN CURRY *

    16,50

    Met daarin zomergroenten, kokosmelk, citroengras, cashewnoten & rijst

    * Vegetarier
  • GEBAKKEN TOFU *

    15,50

    Met snijbonen, sjalotten, witte bonen, cranberry’s & bonenkruid

    * Vegetarier
Nagerechten

Nagerechten

Onze desserts zijn een geweldige afsluiter van een mooie culinaire avond
  • KAAS VAN DE VALK VERSMARKT

    8,50

    Vijf verschillende kaassoorten, daarbij druiven, appelstroop, walnoten & crackers.

  • SORBET APELDOORN

    6,50

    Seizoenfruit, bananensorbetijs, vruchtencoulis, aardbeienschuim & lange vinger

  • DAME BLANCHE

    6,50

    Vanille roomijs, warme chocoladesaus & koekjes van hazelnoot

  • BANANENSPLIT 2.0

    6,50

    Vanille roomijs, warme chocoladesaus, bananenchips & limoenschuimpjes

  • PECHE MELBA 2018

    6,50

    Vanille panna cotta, perzik, frambozensorbetijs & krokante amandelen

  • APPEL-RABARBER KRUIMEL

    6,50

    Jona goldappel, rabarber, amandelspijs, aardbeiensorbetijs, vanilleschuim en koekkruimels

  • ZOMERFRUIT

    7,50

    Aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen & ganache van framboos

  • WITTE CHOCOLADE

    7,50

    Mousse van witte chocolade met boerenkwark, citroen en een sorbet van watermeloen

  • CREME BRULEE VAN TONKA BONEN

    7,50

    Sorbetijs van bloedsinaasappel & florentine

  • VOOR BIJ DE KOFFIE OF THEE

    5,50

    Vijf stuks huisgemaakte zoete lekkernijen.