Direct naar de contentDirect naar de footer

Natuurschoon

Kom genieten van de rust, ruimte en de natuur! Van der Valk Hotel Apeldoorn is gelegen bij de groenste schatkamer van Nederland "De Veluwe". Geniet tijdens een mooie wandeling of verken het gebied op de fiets.

Geniet van de prachtige omgeving die op steenworp afstand van het hotel ligt!

 • Nationaal park de Hoge Veluwe

  Nationaal park de Hoge Veluwe

  Nationaal Park de Hoge Veluwe is opgericht in 1935 Het is grotendeels geleden op het grondgebied van de gemeente Ede maar ook een klein deel van het Nationaal park ligt op grondgebied van de gemeente Arnhem. Het park beschikt over 5400 hectare grond. Het park is uitermate geschikt voor een mooie Fietstocht of een wandeling door het wisselende landschap. Ook de kunst liefhebbers komen aan hun trekken in het Kröller-Müller museum. Voor meer informatie over het Nationaal park kunt u terecht bij onze receptie.

  Boek een arrangement in dit hotel
 • Stadsparken

  Stadsparken

  Apeldoorn is kenmerkend voor zijn groene stadsparken. De verschillende parken in en rondom het centrum zijn zeker het bezoeken waard. Het Oranjepark is bij uitstek wellicht het mooiste stadspark van Apeldoorn. Het heeft een prachtig wandelgebied met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het Zuiderpark, Het Mheenpark en Park Berg & Bos zijn zeker een bezoekje waard en hebben allen hun eigen charme!

  Boek een kamer in dit hotel
 • Verborgen Pareltjes in Apeldoorn

  Verborgen Pareltjes in Apeldoorn

  Naast Nationaal Park de Hoge Veluwe zijn er veel mooie pareltjes rondom Apeldoorn die wellicht iets minder bekendheid genieten.

  Het Beekbergerwoud
  Ten zuiden van Apeldoorn ligt het Beekbergerwoud en is echt de moeite waard. Dit was ooit het laatste oerbos van Nederland. Nu is het een zeer gevarieerd natuurgebied waar met heerlijk kan wandelen.

  Kootwijkerzand
  De grootste actieve zandverstuiving van West- Europa vind u gewoon op de Veluwe. Het gebied is zo'n 700 hectare groot en geeft een indrukwekkend schouwspel. Midden in dit gebied vind u het monumentale pand van Radio Kootwijk.

  Het Uddelmeer
  Het Uddelmeer is niet zomaar een meer maar is een geologisch overblijfsel uit de laatste ijstijd. Het Uddelmeer was vroeger groter. Helaas is er veel blauwalg in het meer waardoor zwemmen in het meer onmogelijk is. Het meer wordt steeds kleiner en is langzaam aan het dichtslibben.

  Meer informatie over deze verborgen pareltjes kunt u terecht bij onze receptie.

  Boek een arrangement in dit hotel