Direct naar de contentDirect naar de footer
Ontdek onze Hoteltuin!
Ontdek onze Hoteltuin!
Rust en Ruimte!
Wandel door onze prachtige tuin
Verse honing uit onze bijenstal
Een prachtig uitzicht op onze tuin vanaf ons Terras
Verse eieren van onze Kippen

Duurzaamheid in Hotel Apeldoorn

Duurzaamheid staat binnen Van der Valk hotel Apeldoorn centraal. Een aantal van dit soort initiatieven zijn: innovatieve warmtepompen, Kitchen Air Technology, Moestuin en ECO kamers. Dat zijn slechts enkele voorbeelden van onze duurzame initiatieven. Lees hier meer of bekijk onze brochure over onze manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen:

Bekijk de brochure
Eco verantwoord overnachten

Eco verantwoord overnachten

In Hotel Apeldoorn staat duurzaamheid centraal. Wij bieden onze gasten daarom ook de mogelijkheid om Eco verantwoord te overnachten.

Wat houdt dit in? Op onze Eco kamers overnacht u klimaatneutraal. Uw linnen, zeep, koffie en thee zijn allemaal ecologisch verantwoord. Gasten kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om de kamer schoonmaak over te slaan zodat er minder water wordt verbruikt bij het wassen. Dit noemen wij ook wel de "Green choice".

Onze tuin

Onze tuin

Rondom het van der Valk hotel Apeldoorn hebben we een terrein van 16 hectare tot onze beschikking die ons een schat aan mogelijkheden én aan natuurbeleving biedt. De vormgeving, aanleg en het beheer heeft een gezamenlijk doel namelijk dat het voor zowel mensen, dieren en planten een fijne plek is om te verblijven. Overgangen in het landschap zijn daarbij belangrijk voor flora en fauna. Ook mensen ervaren overgangen als prettig, het maakt een wandeling interessant en je wordt als vanzelf uitgenodigd om door het landschap te wandelen. En dat zien we graag, want wij willen graag dat u net zo geniet van onze prachtige tuin als wij zelf.

Neem tijdens uw bijeenkomst een frisse break door bijvoorbeeld een wandeling te maken door onze hoteltuin. U kunt een kijkje nemen bij onze kippen, geiten en varkens. Ook hebben wij onze eigen bijenstal waar onze eigen honing vandaan komt!

Wilt u uw bijeenkomst uitbreiden met een activiteit? Dit is mogelijk op het grote nabijgelegen grasveld. Denk hierbij aan een teambuildings activiteit of bijvoorbeeld een creatieve workshop. Wenst u hier meer informatie over? Neem dan gerust contact met ons op.

Duurzame technieken toegepast in Hotel Apeldoorn

Duurzame technieken toegepast in Hotel Apeldoorn

In Hotel Apeldoorn zijn verschillende duurzame technieken toegepast. Zo wordt er gebruik gebruik gemaakt van aardwarmte in combinatie met 2 verschillende warmtepompen. Ook wordt de warmte van de keuken door een vernuftig systeem weer hergebruikt

Kitchen Air Technology (KAT)

KAT is een integrale en innovatieve klimaatinstallatie voor grootkeukens die minimaal energieverbruik garandeert.

De warme lucht uit onze keuken wordt gereinigd en hergebruikt. Het KAT-systeem maakt gebruik van een speciale vloeistof die in het afzuigkanaal van de keukeninstallatie wordt verneveld. De vloeistof bestaat volledig uit natuurlijke producten. De vetdampen en geurstoffen binden zich aan de vloeistof en hechten niet meer aan de kanaaloppervlakten. Het KAT-filter vangt de vloeistof af, waardoor het mogelijk wordt om de warmte uit de schone luchtstroom over te dragen op de koude toevoerlucht. Zo besparen we tot 80% op de warmtevraag. KAT minimaliseert zo tevens het brandgevaar en ontgeurt de lucht tot 90%.

Warmte en koude opwekking middels de TT68 en water/water warmtepomp

De TT68: Een hoog temperatuur warmtepomp (elektrisch) met een substantieel hogere efficiency voor de opwekking van tapwater en cv-water. Samen met een intelligent regeltechnisch energiebeheersysteem zorgt de TT68 voor optimale energie-efficiëntie ten behoeve van de productie van hoog temperatuur tapwater en verwarming (70ºC). Dit leidt tot een verbeterde energieprestatie van 40% in de bebouwde omgeving en nieuwbouw ten opzichte van concurrerende hoog temperatuur warmtepomptechnieken. En tot 50% tot 60% energieprestatieverbetering ten opzichte van bestaande gebouwen die warmte opwekken met een moderne cv-installatie.

In combinatie met TT86 is er ook een water/water warmtepomp toegepast om het hotel te koelen en te verwarmen.