Direct naar de contentDirect naar de footer
Bouwen voor de toekomst
Bouwen voor de toekomst
Maatschappelijk betrokken
Verantwoord inkopen
Duurzame technieken
Verantwoord verblijven

Duurzaamheid in Hotel Apeldoorn

Duurzaamheid staat binnen Van der Valk hotel Apeldoorn centraal. Een aantal van dit soort initiatieven zijn: innovatieve warmtepompen, Kitchen Air Technology, Moestuin en ECO kamers. Dat zijn slechts enkele voorbeelden van onze duurzame initiatieven. Lees hier meer over onze manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen:

Bekijk de brochure
Duurzame technieken

Duurzame technieken

In Hotel Apeldoorn zijn verschillende duurzame technieken toegepast. Zo wordt er gebruik gebruik gemaakt van aardwarmte in combinatie met 2 verschillende warmtepompen. Ook wordt de warmte van de keuken door het systeem "Kitchen Air Technology" hergebruikt. De warme lucht uit onze keuken wordt gereinigd en hergebruikt waardoor het mogelijk wordt om de warmte uit de luchtstroom over te dragen op de koude toevoerlucht. Zo besparen we tot 80% op de warmtevraag van ons hotel!

Maatschappelijk betrokken

Maatschappelijk betrokken

Wij zijn bewust van de rol die wij kunnen vervullen binnen de samenleving. Ons hotel ondersteunt lokale initiatieven en wij hebben al op diverse manieren een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren. Van het ondersteunen van leerwerkplekken in de tuin aan de bewoners van het Thomashuis Berg en Bos tot het helpen timmeren van vogelkastjes met de leerlingen van Praktijkschool Apeldoorn.

Tuinen en moestuin

Tuinen en moestuin

De vormgeving van onze tuin, de aanleg en het beheer hiervan heeft een gezamenlijk doel. De tuin van 16 hectare is namelijk voor zowel mensen, dieren en de planten een fijne plek om te verblijven.

Neem tijdens uw bezoek een wandeling door onze hoteltuin. U kunt een kijkje nemen bij onze kippen, geiten en varkens. Ook hebben wij onze eigen bijenstal waar onze eigen honing vandaan komt!

Meer informatie
Verantwoord overnachten

Verantwoord overnachten

In Hotel Apeldoorn staat duurzaamheid centraal. Wij bieden onze gasten daarom ook de mogelijkheid om verantwoord te overnachten.

Wat houdt dit in? Op onze Eco kamers overnacht u klimaatneutraal. Uw linnen, zeep, koffie en thee zijn allemaal ecologisch verantwoord. Gasten kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om de kamer schoonmaak over te slaan zodat er minder water wordt verbruikt bij het wassen, ook wel de "Green choice" genoemd.

Bouwen voor de toekomst

Bouwen voor de toekomst

Ons hotel is volgend de eisen van BREEM Excellent gebouwd, een van de hoogst haalbare duurzaamheidscertificaten. Met de bouw van Hotel Apeldoorn zijn wij klaar voor een duurzame toekomst voor onze hotelgasten en volgende generatie jonge valken!

Daarnaast wordt er bij de nieuwbouw van alle Valk Exclusief Hotels steeds vaker gekozen voor realisatie volgens een duurzaam gebouwkeurmerk. Samen op weg naar een mooiere wereld!

Neem contact op

Neem contact op

Van der Valk Hotel Apeldoorn

Landgoedlaan 26
7325 AW Apeldoorn

+31 (0)55 8000 800
apeldoorn@valk.nl