Direct naar de contentDirect naar de footer

A la carte

Een smakelijke maaltijd is een pre in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen! Heeft u vragen met betrekking tot allergenen? Laat het ons weten, wij helpen u graag verder.

Salades

Salades

Verse salades voor u bereidt
  • SALADE ELSBETH *

    14,50

    Kropsla met scharrelei, tomaat, komkommer, radijs, tuinkers, rode ui, bloemen, kruiden & honing

    * Vegetarisch
    Kleine portie 10,50
  • CAESARSALADE

    15,50

    Romeinse sla, scharrelei, Parmezaanse kaas, ansjovis, bacon, croutons en naar keuze: Gegrilde kipfilet, gebakken gamba’s (+ € 2,5) of kipfilet en gamba’s (+ € 3,5)

    Kleine portie 11,50
  • GEITENKAAS SALADE *

    15,50

    Geserveerd op een salade van watermeloen, rode peper, munt met hierbij saffraan kroepoek, pistachenootjes & Marokkaanse kerrie

    * Vegetarisch
    Kleine portie 11,50
  • OOSTERSE SALADE *

    15,50

    Van glasnoedels, wakamé, ingemaakte groenten, rode bonen, Yuzu crème, sesam & Nori cracker

    (Toevoeging tonijn tataki + € 3)

    * Vegetarisch
    Kleine portie 11,50
  • APELDOORN SPORTIEF

    15,50

    Een salade van witlof, rode witlof, bietjes, gestoomde makreel, walnoten, Chermoula & een dressing van citroen met een vleugje knoflook.

    Kleine portie 11,50
Soepen

Soepen

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
  • OMA’S TOMATENSOEP

    6,00

    Met rundergehaktballetjes & bieslook

  • ZOETE AARDAPPEL GEMBERSOEP

    6,50

    Met garnituur van rode peper, noedels & koriander

  • KIPPENSOEP

    6,00

    Met een garnituur van vermicelli, groenten & kruiden

Keuken open van 11.00 tot 23.00 uur.

Heeft u vragen met betrekking tot allergenen? Laat het ons weten, wij helpen u graag verder.

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten
  • BROODPLANK *

    5,75

    Breekbrood met boerenboter, aïoli & tomatensalsa

    * Vegetarisch
  • DUTCH CAPRESE *

    9,50

    Twentse buffelmozzarella met Hollandse pomodori tomaten, gemarineerd met basilicum, maagdelijke olijfolie

    & spelt croutons

    * Vegetarisch
  • HOLLANDSE GARNALEN COCKTAIL *

    13,50

    Met appel, citroen, little gem, cocktailsaus & een bitterbal van garnalen

    * Vegetarisch
  • GEROOKTE ZALMFOREL VAN ’T SMALLERT UIT EMST

    14,50

    Met Gelderse Sevruga kaviaar van de Steurhoeve op een tumtum van asperge, kropsla, rode sla, tuinkers, Piccalillycrème, avocado & speltcroutons

  • BONBON VAN GEROOKTE NOORSE ZALM

    13,00
    Met sla, grove mosterd, zoetzure mini komkommer, kerriecrème & zuurdesemcrouton
  • STEAK TARTAAR

    13,50

    Klassiek gerecht van 100% rundvlees van de Valk boerderij, met sjalot, augurk, kappertjes, Worcester saus, tabasco & een vrije uitloop eidooier

  • TATAKI VAN RUND

    13,00

    Met een salade van glasnoedels, wakamé, wortel, lente ui, taugé, munt, Japanse citroen & macadamia noten

  • LAUWWARME PEKING EEND

    12,50

    Geserveerd op pannenkoekjes, Oosterse groenten, gemarineerde kool & Hoisin saus

  • GEITENKAAS *

    10,50

    Met een salade van dadels, platte perzik, witlof, appelstroop & hazelnoten

    * Vegetarisch
  • KLASSIEKE CARPACCIO

    11,50

    Dungesneden rundvlees, gemengde sla, pijnboompitten, truffeldressing, croutons & Parmezaanse kaas

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

Een warm welkom aan het begin van uw culinaire avond
  • Champignons *

    10,50

    Gebakken champignons, met getoast brood, kaas, krokante peterselie & truffelmayonaise

    * Vegetarisch
  • PETIT GRIS ESCARGOTS

    13,50

    Segrijnslakken geserveerd in kruidenboter met tomaat, broodcroutons & gefrituurde kruiden

  • GEFRITUURDE REUZE GAMBA’S

    13,50

    Op een salade van Thaise groenten geserveerd met pinda, citroengras en een mayonaise van Japanse citroen & gember

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten
  • LASAGNE VAN CHAMPIGNONS *

    17,50

    Met kaas, spinazie, pompoen, pastinaak, popcorn en een saus van kerrie

    * Vegetarisch
  • VEGETARISCH VIETNAMEES GEHAKT *

    18,50

    Gekruid en geserveerd met little gem sla, noedels, wortels, rode ui, koriander & munt

    * Vegetarisch
  • OOSTERSE NOEDELSOEP *

    17,50

    Met gember, rode peper, citroengras, kokos, sugar snaps, kool, limoen & gekookte sambal eieren

    * Vegetarisch
  • THAISE GROENE CURRY *

    17,50

    Met peen, paksoi, kool, boontjes, zoete pinda, kokos & basmatirijst

    * Vegetarisch
  • KRUIDIGE JAMBALAYA *

    18,50

    Bereid met vegetarische kipstukjes, paprika, sperziebonen, knoflook & peterselie

    * Vegetarisch
Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Kipsaté

    18,00

    Geserveerd met gemarineerde kool, kokos, kroepoek & een licht pikante pindasaus

  • GEROOSTERD KIPPETJE

    21,50

    Op Beppe’s wijze geroosterd scharrelkippetje, dikke frieten, appelcompote & kerrie saus

  • KALFSLEVER

    18,50

    Gebakken met spek, ui, gegrilde appel & vleesjus

  • SCHNITZEL

    17,50

    Met een garnituur van paprika, champignons, ui & Stroganoffsaus

  • TOURNEDOS (200 g)

    24,50

    Geserveerd met ratatouille groenten, gegrilde asperge, doperwten & Bearnaisesaus

  • SHORT RIBS APELDOORN

    19,50

    De specialiteit van de chef: geserveerd met zoetzure bloemkool, appelcompote & BBQ saus

Wenst u een andere saus? Wij bieden keuze uit champignonsaus, peperroomsaus of Stroganoffsaus.

Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • NOORDZEE BOUILLABAISSE

    23,50

    Vissoep gemaakt van bijvangst met o.a. grijze garnalen, langoustine, schelpen uit Zeeland, groenten, rouille & krokante zuurdesem

  • SLIPTONG

    21,50

    Drie stuks gebakken, met wortel, aardappel, ui & witte wijnsaus

  • ZEEDUIVELFILET

    23,50

    Gebakken met gele wortel, doperwten, zeegroenten & jus van schaaldieren

  • KABELJAUW OP OOSTERSE WIJZE

    23,50

    Gebakken en geserveerd in een pittige groentebouillon met daarin champignons, wortel, kool, rode peper,

    citroengras, gember & soja

  • ZEETONG

    36,50

    Gebakken, met zeekraal, spinazie, bospeen, zeekool, zwarte wortel & witte wijnsaus

  • NOORSE ZALM

    20,50

    Gegrild, en geserveerd met spinazie, aardpeer, gegrilde bospeen, artisjok & Hollandaisesaus

Gerechten voor de kleine eter

Gerechten voor de kleine eter

  • NOORSE ZALM

    18,50

    Gegrild, spinazie, venkel, zilver ui & Hollandaisesaus

  • SLIPTONG

    17,50

    Twee stuks gebakken, met wortel, aardappel, ui & wittewijnsaus

  • TOURNEDOS 150 GR

    20,50

    Gebakken runderhaasbiefstuk geserveerd met ratatouille groenten, gegrilde asperge, doperwten & Bearnaisesaus

  • KIPSATÉ

    16,50

    Geserveerd met gemarineerde kool, kokos, cassave kroepoek & een licht pikante pindasaus

  • THAISE GROENE CURRY *

    17,50

    Met peen, paksoi, kool, boontjes, zoete pinda, kokos & basmatirijst

    * Vegetarisch

Bij al onze hoofdgerechten wordt friet, mayonaise & warme groenten geserveerd.

Op verzoek kunt u ook nog gebakken aardappelen, salade of huisgemaakte appelcompote bestellen.

Aanbevolen door de keuken

Aanbevolen door de keuken

  • GEMARINEERD BUIKSPEK

    21,50

    Geroosterd, met Japanse aubergine, zoetzure rettich, edamame bonen, lotuswortel & gekonfijte aardappel

  • BOERDERIJ EEND

    22,50

    Gebakken, en geserveerd met witlof, krenten, aardappelchips & een jus van rode wijn

  • BAVETTE STEAK

    24,50

    Gegrild, met champignons, Amsterdamse ui, knolselderij & pepersaus

  • TOMAHAWK 1000 G (KALFSRIBSTUK MET BOT)

    67,50

    Om te delen, geserveerd met witlof, uiencrème, aardappelgratin & drie soorten sauzen.

  • LAMSSTOOF

    19,50

    Met hierin Marokkaanse kruiden, pruimen, abrikozen, bessen en geserveerd met een salade van couscous,

    tomaat & linzen

Streekgerecht van de week

Streekgerecht van de week

Twee wekelijks wisselend gerecht bereid met ingrediënten van Nederlandse bodem, waarbij respect voor dier, milieu en duurzaamheid voorop staan. Deze trend wordt ook wel Lowfood genoemd. Vraag uw gastheer of -vrouw om een toelichting van dit streekgerecht

Regional dish of the week

  • wisselend gerecht

    Twee wekelijks wisselend gerecht bereidt met ingrediënten van Nederlandse bodem, waarbij respect voor dier, milieu en duurzaamheid voorop staan. Deze trend wordt ook wel Lowfood genoemd. Vraag uw gastheer of -vrouw om een toelichting van dit streekgerecht.

Nagerechten

Nagerechten

Onze desserts zijn een geweldige afsluiter van een mooie culinaire avond
  • DAME BLANCHE

    7,50

    Vanille roomijs in chocolade & warme chocoladesaus

  • SORBET APELDOORN

    7,50

    Seizoensfruit, bananensorbetijs, bloedsinaasappelsorbetijs, vruchtencoulis & koekkruimels

  • BRAMEN MET YUZU MACARONS

    8,50

    Met vanille mascarpone, yoghurt sorbet & frambozengel

  • SOEPJE VAN HOLLANDS ROOD FRUIT UIT DE BETUWE

    8,50

    Met een sorbet van boeren karnemelk, basilicum, mangocrème & krokante amandel

  • TOM’S BROS

    8,50

    Een luchtig chocolade dessert met passievruchtensorbet & chocolade kroepoek

  • APPEL-RABARBER KRUIMEL

    8,50

    Jonagold appel, rabarber, amandelspijs, aardbeiensorbetijs, vanilleschuim en koekkruimels

  • TOMPOUCE

    8,50

    Gemaakt van frambozen, banketbakkersroom, bladerdeeg met hierin pure chocolade sorbet & pistache

  • BOLLETJE IJS NAAR KEUZE

    4,50

    Maak een keuze uit ons assortiment huisgemaakt ijs, vraag de bediening naar de smaken

    2 bolletjes: €4,50

    3 bolletjes: €5,50

    + slagroom € 0,50

  • KAAS VAN DE VALK VERSMARKT

    9,50

    Vijf verschillende kaassoorten, daarbij druiven, appelstroop, cracker & walnoten

  • HUISGEMAAKTE ZOETE LEKKERNIJEN

    6,50

    Vijf stuks, eventueel lekker voor bij de koffie of thee.