A la carte
Een smakelijke maaltijd is een pre in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen! Heeft u vragen met betrekking tot allergenen? Laat het ons weten, wij helpen u graag verder.

Salades
SALADE ELSBETH *
14,50 Kropsla met scharrelei, tomaat, komkommer, radijs, tuinkers, rode ui, bloemen, kruiden & honing
* VegetarischKleine portie 10,50CAESARSALADE
15,50 Romeinse sla, scharrelei, Parmezaanse kaas, ansjovis, croutons en naar keuze gegrilde kipfilet of gebakken gamba’s (+ € 2,50)
Kleine portie 11,50HUZARENSALADE
14,50 Bereid met aardappel, augurk, scharrelei & varkensvlees, geserveerd met getoast brood
Kleine portie 10,50OOSTERSE SALADE *
15,50 Van glasnoedels, wakamé, ingemaakte groenten, rode bonen, Yuzu crème, sesam & Nori cracker
(Toevoeging tonijn tataki + € 3,-)
* VegetarischKleine portie 11,50

Soepen
OMA’S TOMATENSOEP
6,00 Met daarin balletjes & bieslook
BOSPADDENSTOELENSOEP *
6,00 Met knoflook & peterselie
* VegetarischBRUINE BONENSOEP
6,50 Met varkenskrabbetjes, knolselderij & peterselie
Vis soep van strandkrabben
8,00 Met Hollandse garnalen, schelpdieren, basilicum & een vleugje sinaasappel
Keuken open van 11.00 tot 23.00 uur.
Heeft u vragen met betrekking tot allergenen? Laat het ons weten, wij helpen u graag verder.

Koude voorgerechten
BROODPLANK *
5,75 Breekbrood met boerenboter, aïoli & tomaten tapenade
* VegetarischDUTCH CAPRESE *
9,50 Twentse buffelmozzarella met Hollandse pomodori tomaten, gemarineerd met basilicum, maagdelijke olijfolie & spelt croutons
* VegetarischGEITENKAAS *
10,50 Met een salade van dadels, sinaasappel, witlof, appelstroop & hazelnoten
* VegetarischHOLLANDS GARNALEN TRIO
13,50 Drie bereidingen van Hollandse garnalen: een cocktail, soepje & bitterbal
SINT JACOBSSCHELPEN
14,50 Gegrild, op jonge spinazie, aardappelen, selderij, kropsla, piccalilly & zwarte knoflookBONBON VAN GEROOKTE NOORSE ZALM
13,00 Met sla, grove mosterd, zoetzure mini komkommer, kerriecrème & zuurdesemcrouton
RILLETTE VAN TAMME EENDENBOUT
11,50 Op roggebrood, mango, sinaasappel, gember, chilipeper & cassavechips
TATAKI VAN RUND
13,00 Met een salade van glasnoedels, wakamé, wortel, lente ui, taugé, munt, Japanse citroen & macadamia noten
KLASSIEKE CARPACCIO
10,50 Dungesneden rundvlees, gemengde sla, pijnboompitten, truffeldressing, croutons & Parmezaanse kaas.

Warme voorgerechten
Champignons *
10,50 Gebakken champignons, geserveerd met getoast brood, brokkelkaas, krokante peterselie & truffelolie
* VegetarischGEFRITUURDE REUZE GAMBA’S
13,50 Op een salade van Thaise groenten geserveerd met pinda, citroengras en een mayonaise van Japanse citroen & gember
LAUWWARME PEKING EEND
12,50 Op pannenkoekjes, Oosterse groenten, gemarineerde kool & Hoisin saus

Aanbevolen door de keuken
GEMARINEERD BUIKSPEK
21,50 Geroosterd, met Japanse aubergine, zoetzure rettich, edamame bonen, lotuswortel & gekonfijte aardappel
ZEEUWS SCHARRELVARKEN OESTERS
22,50 Gebakken, met aubergine, courgette & Stroganoffsaus
BOERDERIJ EEND
22,50 Gebakken, en geserveerd met witlof, krenten, aardappelchips & een jus van rode wijn
GESTOOFDE LAMSNEK
20,50 Gemarineerd, met courgette, artisjok, tomaat, sjalot & bejaarde rode wijnazijn
BAVETTE STEAK
24,50 Gegrild, met champignons, Amsterdamse ui, knolselderij & pepersaus
TOMAHAWK 1000 G (KALFSRIBSTUK MET BOT)
67,50 Om te delen, geserveerd met witlof, uiencrème, aardappelgratin & drie soorten sauzen.
BOEUF BOURGUIGNON
19,50 Runderstoof met champignons, bonen, zilverui, spek & aardappelpuree

Vegetarische gerechten
LASAGNE VAN CHAMPIGNONS *
17,50 Lasagne van champignons, kaas, spinazie, pompoen, pastinaak, popcorn en een saus van kerrie
* VegetarischRAVIOLI GEVULD MET CHAMPIGNONS EN TRUFFEL *
19,50 Met zoetzure bloemkool, gegrilde mais en een saus van mosterd
* VegetarischKIKKERERWTEN CURRY *
17,50 Met daarin aubergine, ui, koriander, kokosmelk, citroengras, cashewnoten & rijst
* VegetarischRISOTTO *
17,50 Gemaakt van parelgort, tomaat, spinazie, artisjok, venkel & boerenbrie
* VegetarischCHILI SIN CARNE *
17,50 Kidneybonen, rode ui, knoflook, puntpaprika’s, tomatensaus, chili specerijen & tortilla chips
* Vegetarisch

Vleesgerechten
Kipsaté
18,00 Geserveerd met gemarineerde kool, kokos, kroepoek & een licht pikante pindasaus
GEROOSTERD KIPPETJE
20,50 Op Beppe’s wijze geroosterd scharrelkippetje, dikke frieten, appelcompote & kerrie saus
KALFSLEVER
18,50 Gebakken met spek, ui, gegrilde appel & vleesjus
SCHNITZEL
17,50 Met een garnituur van paprika, champignons, ui & Stroganoffsaus
TOURNEDOS (200 g)
24,50 Geserveerd met champignons, knolselderij & Béarnaisesaus.
SHORT RIBS APELDOORN
19,50 De specialiteit van de chef: geserveerd met bloemkool, appelcompote & BBQ saus.
Wenst u een andere saus? Wij bieden keuze uit champignonsaus, peperroomsaus of Stroganoffsaus.

Visgerechten
ATLANTISCHE TONGFILETS
23,50 Gegrild met broccoli, winterwortel, aardpeer, zoete aardappel & een saus van gebruinde boter
SLIPTONG
21,50 Drie stuks gebakken deze geserveerd met zeekraal, tomaat & een witte wijn saus
KABELJAUW OP OOSTERSE WIJZE
23,50 Gebakken en geserveerd in een pittige groentebouillon met champignons, wortel, kool, rode peper, citroengras, gember & soja
ZEETONG
36,50 Gebakken, met zeekraal, spinazie, bospeen, zeekool, zwarte wortel & witte wijnsaus
Noorse zalm
20,50 Gegrild, en geserveerd met spinazie, aardpeer, artisjok & Hollandaisesaus

Streekgerecht van de week
Regional dish of the week
wisselend gerecht
Twee wekelijks wisselend gerecht bereidt met ingrediënten van Nederlandse bodem, waarbij respect voor dier, milieu en duurzaamheid voorop staan. Deze trend wordt ook wel Lowfood genoemd. Vraag uw gastheer of -vrouw om een toelichting van dit streekgerecht.

Gerechten voor de kleine eter
NOORSE ZALM
18,50 Gegrild, spinazie, venkel, zilver ui & Hollandaisesaus
SLIPTONG
17,50 Twee stuks gebakken deze geserveerd met zeekraal, tomaat en een witte wijn saus
TOURNEDOS 150 GR
20,50 Geserveerd met champignons, knolselderij, ui & Béarnaisesaus
KIPSATÉ
16,50 Geserveerd met gemarineerde kool, kokos, cassave kroepoek & een licht pikante pindasaus
KIKKERERWTEN CURRY *
16,50 Met daarin aubergine, ui, koriander, kokosmelk, citroengras, cashewnoten & rijst
* Vegetarisch
Bij al onze hoofdgerechten wordt friet, mayonaise & warme groenten geserveerd.
Op verzoek kunt u ook nog gebakken aardappelen, salade of huisgemaakte appelcompote bestellen.

Nagerechten
DAME BLANCHE
7,50 Vanille roomijs in chocolade & warme chocoladesaus
SORBET APELDOORN
7,50 Seizoenfruit, bananensorbetijs, bloedsinaasappelsorbetijs, vruchtencoulis & koekkruimels
CHEESECAKE
8,50 Van vanille, appel, peer en VOC specerijen geserveerd met karamelsaus & chocolade ijs
SPEKKOEK
8,50 Met een crème van pure chocolade, gedroogd eiwit, sorbet van mandarijnen en pistachenootjes
NOTEN, NOTEN & NOTEN
8,50 Notencake met daarop een amandel macaron gevuld met hazelnoten crème, sponscake van pistachenootjes, gesuikerde pecan noten, kastanje karamel & sorbetijs van boerenkarnemelk
APPEL-RABARBER KRUIMEL
7,50 Jonagold appel, rabarber, amandelspijs, aardbeien sorbetijs, vanilleschuim en koekkruimels
CRÈME BRÛLÉE VAN ROZENWATER
8,50 Geserveerd met Griekse yoghurt, bosbessen, pistache & honing
BOLLETJE IJS NAAR KEUZE
4,50 Maak een keuze uit ons assortiment huisgemaakt ijs, vraag de bediening naar de smaken
2 bolletjes: €4,50
3 bolletjes: €5,50
+ slagroom/whipped cream € 0,50
VOOR BIJ DE KOFFIE OF THEE
6,50 Vijf stuks huisgemaakte zoete lekkernijen.
KAAS VAN DE VALK VERSMARKT
9,50 Vijf verschillende kaassoorten, daarbij druiven, appelstroop, walnoten & crackers.