Direct naar de contentDirect naar de footer

A la carte

Een smakelijke maaltijd is een pre in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen! Heeft u vragen met betrekking tot allergenen? Laat het ons weten, wij helpen u graag verder.

Salades

Salades

Verse salades voor u bereidt
  • SALADE ELSBETH *

    14,50

    Kropsla met scharrelei, tomaat, komkommer, radijs, tuinkers, rode ui, bloemen, kruiden & honing

    * Vegetarisch
    Kleine portie 10,50
  • CAESARSALADE

    15,50

    Romeinse sla, scharrelei, Parmezaanse kaas, ansjovis, bacon, croutons en naar keuze: Gegrilde kipfilet, gebakken gamba’s (+ € 2,5) of kipfilet en gamba’s (+ € 3,5)

    Kleine portie 11,50
  • WATERMELOEN SALADE *

    14,50

    Gebakken watermeloen, met jonge sla en bloemen uit eigen tuin, zwarte sesam, wasabi, krokante cassave & maagdelijke olijfolie (supplement lauwwarme geitenkaas + € 3,50)

    * Vegetarisch
    Kleine portie 10,50
  • APELDOORN SPORTIEF

    15,50

    Een salade van witlof, rode witlof, bietjes, gestoomde makreel, walnoten, Harissa & een dressing van citroen met een vleugje knoflook

    Kleine portie 11,50
Soepen

Soepen

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
  • OMA’S TOMATENSOEP

    6,00

    Met rundergehaktballetjes & bieslook

  • SPINAZIE COURGETTESOEP *

    6,50

    Met garnituur van vrije uitloop ei, piccalilly & rode ui

    * Vegetarisch
  • MOSTERDSOEP *

    6,00

    Met hierin knolselderij, peterselie & croutons

    * Vegetarisch
  • NOORDZEE VISSOEP

    7,50

    Hierbij schaal- en schelpdieren, rouille en croutons

Keuken open van 11.00 tot 23.00 uur.

Heeft u vragen met betrekking tot allergenen? Laat het ons weten, wij helpen u graag verder.

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten
  • BROODPLANK *

    5,75

    Breekbrood met boerenboter, aïoli & tomatensalsa

    * Vegetarisch
  • TACO’S *

    9,50

    Twee gevouwen taco’s gevuld met avocado, tomaat, rode peper, kidneybonen, uit, maïs, granaatappel & koriander

    * Vegetarisch
  • GEITENKAAS *

    10,50

    Lauwwarm geserveerd met frambozen, dadels, sinaasappel, witlof, gebruinde hazelnoten, Rinse appelstroop & crackers

    * Vegetarisch
  • HOLLANDSE GARNALEN COCKTAIL *

    13,50

    Garnalen uit Stellendam, kropsla, avocado, citroen crème, Jonagold appel & cocktailsaus

    * Vegetarisch
  • ZEEVRUCHTEN

    14,50

    Mosselen, schelpen, garnalen, kreeft op een Zeeuwse salade, wortel, kropsla, Japanse citroen & krokant zeewier

  • BONBON VAN GEROOKTE NOORSE ZALM

    13,00
    Met sla, grove mosterd, zoetzure mini komkommer, kerriecrème & zuurdesemcrouton
  • STEAK TARTAAR

    13,50

    Klassiek gerecht van 100% rundvlees van de Valk boerderij, met sjalot, augurk, kappertjes, Worcester saus, tabasco en een vrije uitloop eidooier

  • LAUWWARME PEKING EEND

    12,50

    Geserveerd op pannenkoekjes, Oosterse groenten, gemarineerde kool & Hoisin saus

  • KLASSIEKE CARPACCIO

    11,50

    Dungesneden rundvlees, gemengde sla, pijnboompitten, truffeldressing, croutons & Parmezaanse kaas

  • POKÉ BOWL

    10,50

    Rijst noedels van mungbonenmeel, gemarineerd zeewier, sesam, radijs uit eigen tuin, zoetzure komkommer, avocado, limoen, cherrytomaten, rettich & rode kroepoek (supplement tataki van tonijn + € 5,5 of gerookte zalm + € 3,5)

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

Een warm welkom aan het begin van uw culinaire avond
  • CHAMPIGNONS *

    10,50

    Gebakken champignons, met getoast brood, kaas, krokante peterselie & truffelmayonaise

    * Vegetarisch
  • MOSSELEN UIT DE OVEN

    12,50

    Gegaard in kruidenboter met hierbij tomaat, lente ui & broodcroutons
    Ook verkrijgbaar als hoofdgerecht; € 21,5

  • GEFRITUURDE REUZE GAMBA’S

    13,50

    Op een salade van Thaise groenten geserveerd met pinda, citroengras en een mayonaise van Japanse citroen & gember

Vis noch vlees

Vis noch vlees

Vegetarische gerechten
  • LASAGNE *

    17,50

    Van pompoen, met spinazie, hazelnoten met hierop Grana Padano, zoute popcorn, doperwten & een saus van Marokkaanse kerrie

    * Vegetarisch
  • GNOCCHI *

    18,50

    Van zoete aardappel, met feta, spinazie, harissa, gebruinde amandelen, krokante salie & citroenolie

    * Vegetarisch
  • TAGLIATELLE TRUFFEL *

    19,50

    Met verse zomertruffel, knolselderij, tuinbonen, wortel, artisjok & een gepocheerd vrije uitloop ei van de Valk boerderij

    * Vegetarisch
  • THAISE GROENE CURRY *

    18,50

    Met peen, paksoi, kool, boontjes, zoete pinda, kokos & basmatirijst

    * Vegetarisch
  • KRUIDIGE JAMBALAYA *

    18,50

    Met peen, paksoi, kool, boontjes, zoete pinda, kokos & basmatirijst

    * Vegetarisch
Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • ZEEUWSE MOSSELPAN

    21,50

    Gekookte mosselen, geserveerd met rustiek stokbrood, friet, remouladesaus & cocktailsaus

  • SLIPTONG

    21,50

    Drie stuks gebakken, met driemaal wortel, gefrituurde piepers & witte wijnsaus

  • TONIJN

    22,50

    Gegrild, met paksoi, kool, boontjes, peen, ui, rijst & groene curry

  • KABELJAUW

    23,50

    Gebakken, en geserveerd in een Oosterse noedelsoep gemaakt van gember, citroengras, rode peper, kool, sugarsnaps, taugé & limoen

  • ZEETONG

    36,50

    Gebakken, met zeekraal, lamsoor, bospeen, citroen & boterjus

  • NOORSE ZALM

    21,50

    Gebakken, en geserveerd met groene asperges, gele wortel, spinazie, kruiden van tuinvrouw Elsbeth, & een Hollandaise saus

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Kipsaté

    18,00

    Geserveerd met gemarineerde kool, kokos, kroepoek & een licht pikante pindasaus

  • GEROOSTERD KIPPETJE

    21,50

    Op beppe’s wijze geroosterd scharrelkippetje, dikke frieten, appelcompote & romige kerrie saus

  • KALFSLEVER

    18,50

    Gebakken met een klassiek garnituur van spek, ui, appel & vleesjus

  • SCHNITZEL

    17,50

    Gepaneerd varkensvlees, met een garnituur van paprika, champignons, ui & Stroganoffsaus

  • TOURNEDOS (200 g)

    24,50

    Geserveerd met ratatouille groenten, groene asperge, gele wortel, papadum & Bearnaisesaus

  • SHORT RIBS APELDOORN

    19,50

    De specialiteit van de chef: geserveerd met zoetzure bloemkool, appelcompote & BBQ saus

Wenst u een andere saus? Wij bieden keuze uit champignonsaus, peperroomsaus of Stroganoffsaus.

Gerechten voor de kleine eter

Gerechten voor de kleine eter

  • NOORSE ZALM

    18,50

    Gebakken, en geserveerd met groene asperges, gele wortel, spinazie, kruiden van tuinvrouw Elsbeth, & een Hollandaise saus

  • SLIPTONG

    18,50

    Twee stuks gebakken, met driemaal wortel, gesneden, gefrituurde piepers & witte wijnsaus

  • TOURNEDOS 150 GR

    20,50

    Geserveerd met ratatouille groenten, groene asperge, gele wortel, papadum & Bearnaisesaus

  • KIPSATÉ

    16,50

    Geserveerd met gemarineerde kool, kokos, cassave kroepoek & een licht pikante pindasaus

  • THAISE GROENE CURRY *

    17,50

    Met peen, paksoi, kool, boontjes, zoete pinda, kokos & basmatirijst

    * Vegetarisch

Bij al onze hoofdgerechten wordt friet, mayonaise & warme groenten geserveerd.

Op verzoek kunt u ook nog gebakken aardappelen, salade of huisgemaakte appelcompote bestellen.

Aanbevolen door de keuken

Aanbevolen door de keuken

  • HOLLANDS SCHARRELVARKEN

    21,50

    Gebakken, met aubergine van de BBQ, tomaatjes, zoetzure knolselderij, peulen & mosterdjus

  • BOERDERIJ EEND

    22,50

    Gebakken, en geserveerd met witlof, krenten, pieperchips & een jus van rode wijn

  • ENTRECÔTE BLACK ANGUS (250 G)

    23,50

    Met gegrilde courgette, artisjok, erwten, pittige tomaat, knoflook, friet met bejaarde kaas & vlees jus

  • KALFSRIBEYE (250 G)

    22,50

    Met tomaat, cantharellen, boontjes & pepersaus.

  • REEBOK

    26,50

    Gebakken filet met paddestoelen, peulen, biet, knolselderij, amandelaardappel & braadjus

Streekgerecht van de week

Streekgerecht van de week

Twee wekelijks wisselend gerecht bereid met ingrediënten van Nederlandse bodem, waarbij respect voor dier, milieu en duurzaamheid voorop staan. Deze trend wordt ook wel Lowfood genoemd. Vraag uw gastheer of -vrouw om een toelichting van dit streekgerecht

Regional dish of the week

  • wisselend gerecht

    Twee wekelijks wisselend gerecht bereidt met ingrediënten van Nederlandse bodem, waarbij respect voor dier, milieu en duurzaamheid voorop staan. Deze trend wordt ook wel Lowfood genoemd. Vraag uw gastheer of -vrouw om een toelichting van dit streekgerecht.

Nagerechten

Nagerechten

Onze desserts zijn een geweldige afsluiter van een mooie culinaire avond
  • DAME BLANCHE

    7,50

    Vanille roomijs in chocolade & warme chocoladesaus

  • SORBET APELDOORN

    7,50

    Seizoensfruit, bananensorbetijs, bloedsinaasappelsorbetijs, vruchtencoulis & koekkruimels

  • BRAMEN MET YUZU MACARONS

    8,50

    Met vanille mascarpone, yoghurt sorbet & frambozengel

  • PARFAIT VAN AARDBEIEN

    8,50

    Stilstaand bevroren ijs van aardbeien met gebruinde merengue, citroencrème & basilicum

  • TOM’S BROS

    8,50

    Een luchtig chocolade dessert met passievruchtensorbet & chocolade kroepoek

  • KERSEN BAVAROISE

    8,50

    Gemaakt van kersen uit de Betuwe, daarbij rozensponscake, in tonic gemarineerde groene appel & appelsorbet

  • AARDBEIEN MET IJS EN SLAGROOM

    7,50

    Hollandse aardbeien met vanille roomijs & slagroom

  • BOLLETJE IJS NAAR KEUZE

    4,50

    Maak een keuze uit ons assortiment huisgemaakt ijs, vraag de bediening naar de smaken

    2 bolletjes: €4,50

    3 bolletjes: €5,50

    + slagroom € 0,50

  • KAAS VAN DE VALK VERSMARKT

    9,50

    Vijf verschillende kaassoorten, daarbij druiven, appelstroop, cracker & walnoten

  • HUISGEMAAKTE ZOETE LEKKERNIJEN

    6,50

    Vijf stuks, eventueel lekker voor bij de koffie of thee.