Direct naar de contentDirect naar de footer

Een dagje erop uit

Van alles te doen

Apeldoorn is de ideale plaats om een dagje erop uit te gaan, buiten de vele bezienswaardigheden worden er ook vele evenementen georganiseerd zoals het bierfestival ''Bruisend Apeldoorn'' en het Nederlands-Indische Tempo Doeloe festival. Ook kent Apeldoorn verschillende attractieparken zoals de Julianatoren en de Apenheul. Voor de avonturiers onder ons het Klimbos Veluwe bij uitstek geschikt. Verder bevinden zich nog bijzondere musea in Apeldoorn zoals het kattenmuseum Miauw, het Nederlandse politiemuseum en het Veluwsche stoomtrein museum. De omgeving is ook ideaal om te wandelen,fietsen of de gezelligheid van de binnenstad op te zoeken. Kortom u zal zich niet snel vervelen in Apeldoorn!

Family & Fun

 • Apenheul

  Apenheul

  Een bos vol loslopende apen, dát is Apelheul. Tussen het groen loopt meer dan de helft van de apen gewoon los tussen de bezoekers.
 • Julianatoren

  Julianatoren

  Met ruim 60 attracties raken kinderen van 1 tot 10 jaar niet uitgespeeld bij Julianatoren. Naast alle attracties worden er ook diverse shows gegeven in het theater.

 • Monkey Town Apeldoorn

  Monkey Town Apeldoorn

  Een indoorspeelparadijs voor kinderen van 1 tot 12 jaar. Er zijn gigantische klim en klautertoestellen, vol uitdagende tunnels en geheime gangetjes en natuurlijk de bekende ballenbakken, super LEGO, trampolines en luchtkussens.

 • Burgers'Zoo Arnhem

  Burgers'Zoo Arnhem

  Het park waar u één bent met de natuur. Bent u klaar voor een avontuurlijke expeditie? U gaat namelijk op reis door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld! Niet alleen trekt u door het tropisch regenwoud, de rotswoestijn van Arizona en de savanne van Oost-Afrika, maar ook maakt u op indringende wijze kennis met het tropisch koraalrif en het oerwoud van Maleisië.
 • Klimbos Veluwe

  Klimbos Veluwe

  Een bezoek aan het Klimbos Veluwe is een leuk dagje uit voor Jong en Oud. Het klimbos Veluwe is uitgegroeid tot een waar Klimparadijs met 9 verschillende routes. Bezoekers vinden hier uitdagende bruggen, netten, stevige lianen en spannende tokkelbanen. Voor elke leeftijd wat wils. Als volwassenen kun je met de kinderen mee klimmen of zelf een mooie route volgen. Naast het klimmen zijn veel meer activiteiten te doen. Op park Berg & Bos zijn mooie wandelingen te maken. Het beklimmen van de uitkijktoren is zeker de moeite waard. Het uitzicht is er Fantastisch!

Musea

 • CODA museum

  CODA museum

  Het CODA Museum richt zich op moderne en hedendaagse kunst, waarbij de nadruk ligt op de thema’s papier en sieraden. Ook regionale geschiedenis neemt een belangrijke plaats in.
 • Paleis het Loo

  Paleis het Loo

  De Oranjes woonden hier meer dan 300 jaar. Kijk terug en droom weg bij dit rijke en royale verleden. Het hoofdgebouw is tot medio 2021
  gesloten voor publiek. In de periode van april t/m september bent u van harte welkom in de paleistuinen, stallen en museumrestaurants.
 • Kröller-Müller Museum

  Kröller-Müller Museum

  Hier vindt u de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.